Lansera en framgångsrik e-handel

Oavsett när du startar är det fortfarande säkert att det finns alltid finns utrymme för företag som är innovatörer som är villiga att fortsätta drömma. Även om olika branscher och marknader ökar finns det andra som vill ta deras plats. Handel kommer alltid att vara nödvändig i en eller annan form så länge som mänskligheten existerar och har en hunger för någonting.

Som företagare drivs vi att kontinuerligt skapa, förnya och sälja och eftersom tekniken fortsätter att bidra till att forma vårt beteende på nätet är konsumenterna som mer och mer går mot mot e-handel som det bästa sättet att handla. Faktum är att nästan 70 procent av deltagarna i en UPS studie indikerar att de föredrog att handla på nätet. Det är en viktig ledtråd till inriktningen av affärer på nätet.

Det finns ingen garanterad formel men trots ökad konkurrens och krävande konsumenter kan man få en konkurrensfördel och bygga framgångsrika företag. Tillämpning av vissa tekniker och information kommer att göra resan värd med en god chans att lyckas.

Gå den extra milen för att förverkliga mobil potential
Helt enkelt att utveckla en mobil app för att visa upp dina produkter är inte en framgångsrik mobilstrategi. Medan mobil e-handel blomstrar med större användning globalt och enheter blir en infödd del av vår vardag där genomsnittskonsumenten inte kommer att använda en app bara för att det existerar. Det måste finnas någon motivation oavsett om det är underhållningsvärdet eller användbarhet.

Sträva efter att göra den mobila upplevelsen, oavsett om webbplatser eller appar som en förlängning av hur du marknadsför ditt varumärke och dess användbarhet. Därför måste du vara i samklang med kundernas beteende och vad som får de att skratta, le, dela och så småningom köpa. Enkelt uttryckt måste det vara mer än ett skyltfönster.

Ett kraftfullt exempel på att fånga konsumenten är prova-på-tekniken på vissa glasögonleverantörer vilket ger köparna möjlighet att ladda upp sina foton och testa olika glasögonstilar till sin bild för att uppnå bästa utseende och passform. Det gör det också möjligt för användaren att dela foton med sina val via sociala medier för att få sina vänner feedback utan att gå till en butik. Detta är den typ av interaktivitet som får kunder som använder och främja starten i ett svep samtidigt som man bygger lojalitet genom en rolig upplevelse.

Fokusera på att bygga ett strukturerat system som definierar hur varje avdelning från start med marknadsföring, ekonomi, HR, tech, etc. som kommer att bli så optimalt som möjligt. Tänk på hur du skall bygg auppstrukturen i shoppen och lägg ner din själ i det. Tänk över sidornas/kategoriernas rubriker och texter och se till att de är unikt skrivna där du koncentrerar dig på sökordet för kategorin/sidan med olika böjningar av sökordet.