Marknadsföringsstrategi med låg budget

Det finns massor av sätt att marknadsföra din webshop och du kommer förmodligen inte att få slut på idéer. Nyckeln till framgångsrik marknadsföring är starkt beroende av din förmåga att berätta historier som din målgrupp och vad de kommer att relatera det till. Du kan tillämpa en ton på reklamen eller arbeta med en väl underhållen blogg men ingen kommer att bry sig om vad du säger om det inte väcker en känslomässig reaktion i linje med hur konsumenten föreställer och uttrycker sin egen stil eller är det en produkt vars värde förstärks genom inbördes deltagande.

Här är fyra strategier du kan lita på som kommer att erbjuda mätbara och betydande avkastning:

1. Samverkan och strategiska partnerskap. arbeta ihop med företag som redan har betydande inflytande och målgrupp. Leta efter möjligheter med varumärken som kompletterar ditt produktutbud som skulle ge unikt värde för dina kunder såväl som deras.

2. Gör delning en del av det som gör köpupplevelsen roligt, givande, meningsfullt och spännande för konsumenterna. Det är en strategi som fungerar för många framgångsrika företag som erbjuder gratis användning av deras erbjudande som naturligtvis arbetar för att fånga uppmärksamhet och få folk att köpa.

3. Bygg relationer med påverkare. Som en start kommer du att vara överfull med idéer men detta bör inte vara din attityd. I stället behöver du bygga riktiga relationer med människor du betraktar som inflytelserik i din bransch. De kan ge ditt företag en push genom introduktioner till viktiga beslutsfattare eller resurser.

Det säkraste sättet att ignoreras av media, kunder eller investerare är en självcentrerad inställning till marknadsföring ditt företag. Den bästa vägen är att vara någon som de kan lita på och ser dig som en vän.

4. Sätt ditt innehåll på steroider. Bedöm vilka av dina konkurrenter är och var uppmärksam på vilket innehåll som fungerar bra. Gå sedan ett steg längre för att producera något bättre. Ofta finns det luckor i innehåll och möjligheter för att leverera något dina konkurrenter missade eller är för lata för att fullända. Spendera tid att skapa en användbar, underhållande och ett länkvärdigt innehåll som ökar chanserna för att det upptäcks och delas.