Marknadsföringstips e-handel

Tänk på var du befinner dig i ditt nuvarande e-handelsäventyr. Kanske har du bara gjort en trevlig liten butik för att sälja löparskor eller kanske som ett dropshippingföretag som bygger en solid kundbas och du behöver ha ett fåtal anställda för att hantera alla beställningar.

Oavsett hur din situationser ut kommer alla till den punkt där e-handelmarknadsföring blir en stor faktor. Hur gör du steg för steg för att utvärdera din nuvarande marknadsföringtaktik? Är det så att du gör allt rätt eller så kan du genomföra andra marknadsföringskampanjer för att ta in mer hängivna kunder?
E-handelmarknadsföring är ett svårt ämne eftersom det är svårt att hitta alla tips på ett ställe. En vägledning till att få marknadsföringsframgång är att göra en lista för dig själv att sätta upp på din vägg och bocka av när du är klar varje marknadsföringsmetod.

Skapa ett Content Marketing Strategi innan du börjar

Inget bra start sker utan att bygga en plan. Precis som en filmstudio går igenom förproduktionsprocessen är ett e-handelsföretag även det som behöver ett marknadsföringsstrategi baserat på innehållet. Skriv en lista över alla de metoder du planerar att använda för att nå ut till kunder oavsett om det är blogginlägg, videor eller nyhetsbrev.

Gör det till en punkt att checka av med denna strategi varje vecka eller månad och utvärdera hur du skapat innehållet och se hur distributionsprocessen går.

De första 3 månaderna som vi startar med vill vi bygga en publik och få lite söktrafik så att vi faktiskt har några potentiella kunder när vi kommer att ha produkter.

Skapa en E-postmarknadsföringskampanj som är automatiserad

E-postmarknadsföring är grunden för effektiv e-handelsstrategier eftersom det fortfarande är en av de bästa metoderna för att påverka dina kunder och övertyga dem att köpa mer.

Konsumenterna är kända för att öppna e-post även om de innehåller enkla reklam. Använd en e-marknadsföringskampanj för att hålla kontakt med dina kunder och skicka dem användbar information och sälj dina produkter.

Sociala medier

Sociala medier är alltid en tufft för e-handelsföretag eftersom det är svårt att ta reda på vilka plattformar som fungerar bäst på vissa marknader. Det finns en enkel lösning på detta. Diversifiera och slutligen skär bort de plattformar som inte fungerar bra.

Det är precis som att investera i aktier. Du sprida ut riskerna och inse vilka alternativ ger dig mest pengar. Skapa Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest och Google Plus sidor. Sprid ditt innehåll genom dessa medier och använd analysverktyg för sociala medier för att förstå vilka som fungerar bäst. Även om en fungerar bättre än en annan sprider du ut din närvaro i sociala medier vilket ger alla dina kunder ett sätt att ansluta sig till ditt företag.

Vem vet? Du kanske bara ha 100 anhängare på Facebook men en av dem kan vara din bästa kund. Om man tar bort att Facebooknärvaro riskerar du att förlora den personen och kanske de personer som följer han/hon.