Starta ehandel – del 2

Starta ehandel – del 2

 1. Bygg auktoritet med forum
  Ett forum är det vanligaste sättet att bygga ett ”community på en e-handelsbutik och detta beror på att människor är bekanta med formatet.
  Anslagstavlor, forum och även chat bygger din e-handelsbutik som en auktoritativ diskussionsplattform med hjälp av en unik form av användargenererat innehåll för att driva folk din butik.
 2. Personifiera alla upplevelser
  Att bygga en personlig touch verkar enkelt i början men hur är det med alla dessa slumpmässiga e-postmeddelanden som går ut till dina kunder? Varje e-handelsbutik har dussintals e-postmeddelanden som går ut som bekräftelser, kvitton, tackmail och mer. Använd kundnamn och tillhandahåll relevanta länkar och be även kunderna att svara på e-postmeddelanden för den ultimata personaliseringen.
 3. Gör dina leveransalternativ bättre än andra
  Om du har ett rykte för snabb leverans och en och annan snabbare leverans för sina kunder, vem får ordern?. Detta gör att människor känner sig speciella. Om ditt företag sticker ut i leveransvillkoren,  tänk på sätt att påskynda leveransen som ett enkelt sätt att sticka ut från konkurrenterna.
 4. Fokus på lokal branding och marknadsföring
  Inte alla e-handlares marknadsföringsplaner kräver detta men om du har en lokal anknytning med en tegel och murbruksbutik kan du fokusera på lokal branding och marknadsföring. Nå ut till kunder i närheten av din butik med geolokaliseringsverktyg och lokal sökmotorinriktning.
 5. Sök alternativa automatiserade marknadsföringstekniker
  Har du skickat ut födelsedag eller årsdagsmeddelanden till dina kunder? Automatiska meddelanden när folk registrerar sig för dina e-postkampanjer eller köper en produkt på din butik?
  Frigör din egen tid och ge dina kunder en anledning att komma tillbaka med automatiserade e-postkampanjer.
 6. Gör hur-gör-man videos för att visa produkter
  YouTubekanaler är alltid ett roligt sätt att få kontakt med kunder men vad om att sätta en hård fokus på tutorials? Om du säljer något som trädgårdsredskap kan kunderna inte alltid veta de bästa sätten att använda saker som de köper. Videor för dem tillbaka till din butik och ser till att de känner sig trygga att köpa från dig.
 7. Var kreativ med dina frågor
  FAQ sidan är ett område som får massor av besök på e-handel butiker men det visar också upp din företagskultur. 
 8. Egna bilder på alla dina produkter
  Människor är mer benägna att klicka på länkar och läsa igenom innehåll om det innehåller bilder. Överväg om dina egna bilder är tillräckligt professionella för att hålla folk intresserade av ditt innehåll.