Starta med ehandel

Starta med ehandel

 1. Oavsett din situation kommer alla till den punkt där e-handelsmarknadsföring blir en stor faktor. Hur gör du för att utvärdera din nuvarande marknadsföringstaktik? Gör du allt rätt eller är det så att du kan genomföra andra marknadsföringskampanjer för att ta in mer hängivna kunder?
  Skapa ett strategi innan du börjar.
  Det är inget bra att starta utan att ha en bra plan. Precis som en filmstudio gör före filmandet behöver ett e-handelsföretag en stark marknadsföringsstrategi. Skriv en lista över alla de metoder du planerar att använda för att nå ut till kunder, oavsett om det är blogginlägg, videor eller nyhetsbrev.
  Gör det till en checklista för att checka av denna strategin varje vecka eller månad och utvärdera hur du skapat innehållet och hur distributionsprocessen går.
  De första 3 månaderna vill vi bygga bygga för att få en publik, lite söktrafik så att vi faktiskt har några potentiella kunder när vi kommer att ha potential att sälja saker.
  E-handelmarknadsföring är ett svårt ämne eftersom det är svårt att hitta alla de tips på ett ställe. Lyckligtvis har vi gjort jobbet åt dig, vägleda dig på vägen till din marknadsföringsframgång och ger dig en lista för dig att sätta på din vägg och bocka av när du är klar för varje steg i din e-handelsmarknadsföring.
 2. Skapa en e-postmarknadsföringskampanj som är Automatiserad
  E-postmarknadsföring är grunden för effektiva e-handlares marknadsföringsstrategier eftersom det fortfarande är en av de bästa metoderna för att påverka dina kunder och övertyga dem att köpa mer.
  För att inte nämna att konsumenterna oftast öppnar e-posten även om de innehåller reklam. Använd en e-marknadsföring för att hålla kontakter med dina kunder, skicka dem användbar information och för att sälja dina produkter.
 3. Sociala medier
  Sociala medier är alltid viktigt men svårt för e-handelsföretag eftersom det är svårt att ta reda på vilka plattformar som fungerar bäst på vissa marknader. Det finns en enkel lösning på detta. Diversifiera och slutligen skala bort de plattformar som inte fungerar bra.
  Det är precis som att investera i aktier. Du skall sprida ut riskerna och inse vilka alternativ som gör dig mest pengar. Skapa Facebook, Twitter, Pinterest och Google Plus sidor. Sprid ditt innehåll genom dessa medier och använd analysverktyg  för sociala medier för att förstå vilka som fungerar bäst. Även en fungerar bättre än en annan sprider  du ut din närvaro i sociala medier vilket ger alla dina kunder ett sätt att ansluta med ditt företag.
  Vem vet? Du kan bara ha 100 anhängare på Facebook men en av dem kan vara din bästa kund. Om man tar bort Facebooknärvaro riskerar du att förlora den personen.
 4. Personalisering
  Eftersom ingen vill spendera pengar på ansiktslösa företag är tanken att profilera ditt företag tillsammans med en person med hjälp av en eller två personer som är ditt ansikte utåt i din verksamhet.
  Adressera med sina namn i din e-post, skicka ut filmer och bilder av dina anställda och visa hur dina produkter görs. Varje liten detalj av personaliseringen gör att dina kunder kommer att känna sig speciella och trygga med ditt företag.
 5. Ursprungsinnehåll
  Ingenting bygger ett starkare samband med dina kunder än det ursprungliga och originella innehållet. Innehållet i din marknadsföringsstrategi är väldigt viktigt och måste helt enkelt vara både unikt och välskrivet ner till minsta produkt och kategorier.
  Många företag använder innehållet från nätet i sina e-handels strategier för att frigöra tid för andra affärsuppgifter. Detta har dock inte har samma effekt som det unika innehållet. Hur skulle dina kunder reagera om de visste ett ursprungliga företaget också säljer produkterna och gud förbjude billigare?
  Videoklipp, blogginlägg, ljud och e-böcker hjälper dig att bygga din e-handelsplats med en kunskapsbas för dem som är intresserade av att lära sig mer.
 6. Kontextuell marknadsföring
  Kontextuell marknadsföring har olika betydelser men vad vi menar är att använda din marknadsföring i de format som stämmer överens med din demografi och på rätt plats vid rätt tidpunkt.
 7. Satsa på användargenererat innehåll
  Användargenererat innehåll är ett underbart sätt att bygga interaktion med dina kunder utan att behöva lägga mycket pengar eller tid i kampanjen. Vilket innebär att du inte behöver betala för en produktion för att utforma texter eller videos.
  Detta fungerar oftast väldigt bra när du ber människor att lämna bilder, videor på dina produkter eller t.o.m blogginlägg.
 8. Genomför en lojalitetsprogram
  Ett solitt lojalitetsprogram gör att människor kommer tillbaka till din butik och det gör att de att känner sig uppskattade redo att spendera pengar till ditt företag. Du kan övertyga dina mest lojala kunder att spendera lite extra pengar då de får en belöning för detta.
 9. Automatisera dina sociala nätverk
  Inte alla sociala medier kan man automatisera men du kommer att upptäcka att när du planerar din sociala strategi frigör du tid för andra uppgifter i din verksamhet.
  Till exempel när du schemalägger Facebook inlägg då behöver du inte längre tänka på det på hela månaden. Moderera kommentarer behövs fortfarande men slår ut arbetet i dina sociala medier under en dag innebär det att du inte behöver gå in varje vecka eller dag för att publicera innehåll på sociala nätverk.
 10. Nå ut till kunder i sitt modersmål
  Det är vanligt att e-handelsbutiker säljer objekt till människor över hela världen. Bara för att du talar svenska betyder inte att du inte kan sälja en hatt för att någon talar portugisiska.
  Nå ut till utländska kunder genom att tillhandahålla översättningsfunktioner i din webbutik. De flesta e-handel plattformar, WordPress e-handel teman och WooCommercemallar ger inställningar med översättning så att du inte utesluter människor i andra länder som inte förstår ditt språk.
 11. A / B-testa kassaprocessen
  Folket bakom SimCity är kända för att testa deras kassa på ett konsekvent sätt vilket leder till ökad försäljning eftersom de vet exakt vilka typer av knappar och ord som övertygar folk att köpa.
  En e-handel marknadsplan utan A / B-testning seglar i blindo så det är viktigt att köra tester i hela betalningsprocessen. Detta hjälper dig att se vart människor överge sina varukorgar eller tycker att det är svårt att betala.
 12. Optimera för Mobiler
  Numera använder dina kunder garanterat någon form av mobil enhet. De vill inte att öppna en helt annan enhet för att kunna se en hemsida smidigt.
  Överväg att genomföra ett gränssnitt så att din e-handel för enheter som surfplattor och smartphones.
 13. Mobilannonsering
  Mobilannonsering kombinerar geolokalisering och mobilen med annonser för att ansluta kunderna till din butik medan de sitter på tåget eller i en läkares väntrum.
 14. Anlita någon som kan skapa ”longtail” sökord och innehåll
  Longtailinnehåll är ett trevligt sätt att sticka ut från alla de vanliga blogginläggen där ute. Lång form innehåll tar massor av tid, så att du kan behöva anlita någon, men det dyker djupt in (ibland tråkiga) ämnen, vilket gör dem engagerande och användbar för de mest intresserade användare.
 15. Använd sociala annonser
  Sociala annonser är intressant eftersom du ibland inte behöver spendera en krona för att testa dem. Till exempel kan Facebook skicka ut gratiskampanjer för att testa annonser  som du vill ha till ditt företag. När en av annonserna/inläggen får en massa gilla och kommentarer vet du att det är något som kunderna är intresserade av.
  När du identifierar framgångsrika inlägg kan du spendera lite pengar och använda samma inlägg som annonser.
 16. Branda dig med din egna personliga smak
  Ett ansikte utåt för ditt företag är en sak men kunderna vill höra från de människor som kör företaget. Om du hyr in några skribenter eller designers som skriver innehåll blir det svårt att hålla en identitet.
  Utveckla en guide för dessa människor så att de vet att du vill ha en röst som kommunicerar något kul eller mer professionellt.
 17. Identiteter på dina skribenter
  Ett sätt att komma runt detta dilemma är att avslöja identiteten på din skribent. Branding ett namn är bra men dina besökare vill se alla ansikten och namn som bidrar till din blogg eller videokanal.
  Detta utvecklar din personaliseringsstrategi och avslöjar vem som utför arbetet bakom kulisserna.
 18. Skapa ett ansikte (möjligen fiktivt) för ditt företag
  Vi pratade om att skapa ett ansikte för ditt företag ovan men vad säger man om att använda en fiktiv karaktär? Geico gecko är ett perfekt exempel eftersom alla associerar varumärket med den lilla gröna killen.