Tips som gör din e-handel lyckad

2015 och många år framöver kommer e-handel att förväntas sin uppåtgående trend och snabba tillväxt. Som entreprenör är det spännande med denna möjlighet till framgång och hållbarhet. Oavsett om du redan har varit med om lanseringen av e-handell i det förflutna eller funderar på din första satsning är det nu dags att få din fot in i  dörren. I själva verket, från 2010 till 2013 ökade den totala amerikanska detaljhandeln e-handel försäljning från $ 167.300.000.000 till $ 263.300.000.000. Förra året hoppade den siffran upp till $ 304.100.000.000 och trender tyder 2016 kommer upp någonstans runt $ 347.300.000.000. Det innebär att e-handelförsäljningen gjorde cirka 9,5 procent av den totala amerikanska försäljning och denna andel väntas öka.

Men dessa siffror bleka i jämförelse med de prognoser finansanalytiker och branschexperter föreslår för de kommande tre åren. År 2016, 2017 och 2018 säger källor att den totala projicerade amerikanska detaljhandeln kommer in på runt $ 392,5, 440,4 $, och $ 491.500.000.000, respektive. Om dessa siffror håller sant, kommer att vara mer än en tillväxt 41 procent från år till slutet av 2018.

1. Ha inte bråttom lanseringen.
En av de största misstagen misslyckade e-handelföretagare gör är att de rusar igenom lanseringen av en webbplats. Du får bara en chans att lansera din webbplats och du kan inte förstöra detta. Även om det är okej att köpa ditt domännamn och kasta upp någon form av ”Coming Soon” sida bör du undvika det tills du har lagt ner några betydande sidor (SEO, innehåll marknadsföring, sociala medier, betald reklam, etc.) .

2. Sätt fokus på användaren.
Det är ingen hemlighet att den största bristen i e-handel är oförmågan att låta sina kunder röra, känna, lukta och se (med egna ögon) produkter innan beslut fattas. Även om det för närvarande inte finns någon lösning på detta problem kan du kompensera för denna brist i andra delar av verksamheten. Några av de bästa tipsen är att erbjuda bra prissättning med fri frakt och försöka göra kassaprocessen lätt med förenklade kundvagnar.

3. Testa absolut allt.
Före, under och efter du startar e-handel företag bör du investera i tester och analyser. Tänk som kunden och räkna ut vad som fungerar.

4. Ett nära samarbete med sociala signaler.
Alla e-handel företagare som säger att han outsourcar sociala medier till andra är galen. Sociala medier hjärtat av ditt företag eftersom det ger dig en oavbruten inblick över dina kunders liv. Även om det är mycket bra att ha en social mediastrateg är det relevant att du är involverad med det också.

5. Införliva sociala element.
Tillsammans med föregående tips är det en bra idé att inkludera sociala faktorer på din webbplats. Saker som recensioner och följa/dela knappar och även sociala alternativ kommer att hjälpa din synlighet.

6. Mobilanpaassa.
Om du inte bygger din e-handel med mobilitet i åtanke kan du vara irrelevant i tre till fem år.

7. Håll koll på SEO.
Eftersom e-handelekonomin upplever en snabb tillväxt kommer fler och fler företag att gå in i dettaa allt trängre utrymmet. Det innebär att det kommer att vara viktigare än någonsin att hålla koll på SEO för att stå ut från konkurrenterna. Med en skicklig SEO-partner hjälper dig att hålla dig konkurrenskraftig på lång sikt.

 

Med dessa tips kan du vara på god väg att bli en framgångsrik e-handel-baserad entreprenör.